Hetvenedik, hatvanadik, és két ötvenedik házassági évfordulósokat is köszöntöttek Gyöngyöspatán.

Ugyanazon estén ünnepelték Gyöngyöspatán az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapját és az idősek napját. A szokatlan párosításnak indoka volt.

 

- A kor, az elődök teljesítményének tisztelete, a példamutatás a közös nevező. Időseink múltat és jelent adtak városunknak. Ők annyi mindent láttak itt, Gyöngyöspatán. Háborút, szenvedést, újjáépítő, kemény munkát, nehéz éveket a szőlőben, de nem panaszkodtak: kitartottak, összefogtak a legnehezebb pillanatokban is – így szólt az egybegyűltekhez Hevér Lászlóné polgármester.

- Egy olyan generációt képviselnek, amely közösségünk számára önmagából mindig a legjobban igyekezett kihozni, ha feladat adódott. Hálával tartozunk nekik a környezet megteremtéséért is, amelyben felnőttünk.

- Ők táplálták belénk az igyekezetet, hogy megtartsuk, s büszke, élő formában őrizzük Gyöngyöspata hagyományait – fogalmazott a polgármester, aki azt is megköszönte a szépkorúaknak, hogy az OMÉK-on az ő korukban már meglehetősen fáradtságos aktivitással több napon keresztül segítették Gyöngyöspata bemutatkozását.

 

Molnár Károly és Mácsár Mária 1945-ben kötött házasságot, hetvenedik évfordulójuk alkalmából a helyi önkormányzat is felköszöntötte őket az ünnepségen. Hat évtizede alkot egy párt Maka László és Harangozó Anna, nekik szintén elismerték hosszú közös életútjukat. Ötvenedik házassági évfordulóját ünnepelte Ármány József és Hegedűs Anna, illetve Tóth Ferenc és Márkus Piroska idén.

 

Az október 23-i műsort a Nekcsei Demeter Általános Iskola tanulói adták elő Borik Ildikó irányításával, az időseket pedig a patai óvodások köszöntötték műsorukkal.