A településfejlesztési koncepció és az új településrendezési eszközök elkészítéséhez.

TISZTELT LAKOSSÁG, TISZTELT GYÖNGYÖSPATAI VÁLLALKOZÓK!

Az építésügyet és a településfejlesztést érintő jogszabályi változások a településen is szükségessé teszik a településfejlesztési, településrendezési tervek, koncepciók felülvizsgálatát, melyre a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 2021. december 31-ig ad határidőt. A tervek elkészítése a szakhatóságokkal és a lakossággal történő egyeztetése rendkívül időigényes folyamat, ezért az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy a fejlesztési dokumentumok elkészítését megkezdi. A településfejlesztési és településrendezési tervek elkészítését az önkormányzat a jogszabályokban előírt lehető legnagyobb nyilvánosság előtt, a lakosság, érdekképviseleti szerv, civil és gazdálkodó szervezetek és egyház széles körű bevonásával kívánja megvalósítani.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30.§ (1) b) pontjában foglaltak szerint és a Gyöngyöspata Város Önkormányzatának Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 8/2017. (IX.28.) önkormányzati rendelete szerint tájékoztatom, hogy Gyöngyöspata város képviselő-testülete új településfejlesztési koncepció készítéséről valamint településrendezési eszközeinek felülvizsgálatáról döntött.

A településfejlesztési koncepció és az új településrendezési eszközök elkészítéséhez kérjük szíves tájékoztatását, javaslatait, a későbbiekben megvalósítandó fejlesztési szándékait, elképzeléseit illetően, hogy a továbbtervezés során figyelembe vehetőek legyenek.

A fent leírtak értelmében a véleménynyilvánításra 2020. május 19-ig van lehetőség papír alapon postai úton a Gyöngyöspatai Polgármesteri Hivatalnak címezve a 3035 Gyöngyöspata Fő út 65. címre eljuttatva, valamint az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre küldött elektronikus levél formájában.

Felhívom a figyelmét, hogy a véleményezésre, javaslattételre tervezési fázisonként egyszeri alkalommal van lehetőség. (Előzetes tájékoztató/Véleményezési fázis)
Tájékoztatom, hogy a határidőre beérkezett véleményeket áll módunkban figyelembe venni, azok kiegészítésére, valamint a határidőn túl beérkezett vélemények figyelembe vételére nincs mód.

Tisztelettel:
Hevér Lászlóné
polgármester