Kialakultak az új bizottságok is.

A kormánypártok jelöltjét, Hevér Lászlónét választotta ismét polgármesterévé Gyöngyöspata, a városvezető második ciklusát kezdheti meg, s mellette Matalik Ferencné alpolgármester segíti munkáját.

A képviselő-testület további tagjai: Fáczánné Czéh Kinga, Hortiné Matalik Szilvia, Sinka Dániel, ifjabb Soós János és Tábi László.

Kevesebb bizottság megalakítását határozta el a korábbiakhoz képest a grémium, az alábbiak szerint vállalt szerepekkel:

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság:

Elnök: Tábi László

Elnök-helyettes: Soós János

Tag: Sinka Dániel

Nem képviselő tag: Molnár Károly

Nem képviselő tag: Vágner Ferencné

 

Szociális Bizottság:

Elnök: Fáczánné Czéh Kinga

Elnök-helyettes: Hortiné Matalik Szilvia

Tag: Soós János

Nem képviselő tag: Dr. Kecskés Mária

Nem képviselő tag: Illés Tibor Józsefné

 

Ügyrendi, Kulturális és Oktatási Bizottság:

Elnök: Hortiné Matalik Szilvia

Elnök-helyettes: Sinka Dániel

Tag: Fáczánné Czéh Kinga

Nem képviselő tag: Pálosi Györgyné

Nem képviselő tag: Borik Ildikó

Eredményes munkát kívánt a parlamenti képviselő

Horváth László (Fidesz-KDNP) , a térség parlamenti képviselője szerint a gyöngyöspatai választás eredménye biztos alapot jelent a folytatásra: adott a bizalom, a közös gondolkodás, s ezekből a település továbbra is csak profitálhat. Ahogy eddig, úgy most is nyilvánvalóvá vált az eredmények alapján: a pataiak a békés fejlődés hívei, számítanak a kormánypártok segítségére, s kiválóan élnek a kínálkozó fejlesztési lehetőségekkel. Horváth László lapunknak azt is jelezte, példaértékű a pataiak igyekezete városuk szebbé tételében, a jóval több, mint félmilliárd forintnyi, az előző ciklusban elnyert pályázati forrás is érdemben hasznosul az iskolafejlesztésben, a Művelődési Ház és a hivatal korszerűbbé tételében, s nagy közös eredmény volt a Szűcsi felé vezető út rendbehozása is. A munka és vele együtt az együttműködés folytatódik, megyünk tovább, tesszük a dolgunkat – szögezte le Horváth László, aki az új testületnek ezúton is eredményes munkát kívánt.

Munkában az új roma önkormányzat is

- Változást akarunk, és ezt magunkkal kezdjük: megállapodtunk, hogy nem kérünk tiszteletdíjat a munkánkért, előbb szeretnénk megszolgálni azt. Az RNÖ-nek rengeteg kiadása lesz a közösség érdekében, amire nem is marad pénz, ha felvesszük a képviselői járandóságunkat. Egyhangú szavazással megválasztottuk Csemer Gézát (középen) Gyöngyöspata Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata elnökének és Farkas Máriót (balra) alelnöknek. Döntöttünk arról, hogy közfoglalkoztatás keretében szeretnénk alkalmazottakat fogadni, amihez együttműködési megállapodást kell kötnünk Gyöngyöspata Város Önkormányzatával, illetve a járási munkaügyi központtal. Az oktatással kapcsolatban az iskolával és a tanodával fogunk megállapodást kötni. Két pályázatot is beadunk: az egyik keretében roma napot szeretnénk szervezni, a másik a gyerekek táborozását célozza. Döntöttünk arról is, hogy díjat alapítunk, melyet a patai roma gyerekek jövőjéért végzett munkáért adunk - közölte Csemer Géza elnök.