A díjra Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke terjesztette fel.

Heves Megye Közgyűlése a tevékenységével vagy egész életművével megyénknek országos vagy nemzetközi hírű elismerést kivívó személyek részére alapította a Heves Megye Nagykövete címet. A megyei közgyűlés Molnár László, festőművész számára is odaítélte a címet. A díjra Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke terjesztette fel.

EU6I2685-10.jpg (1500×1000)

Molnár László 1941-ben született Gyöngyöspatán. Autodidakta módon kezdett el alkotni, majd 1962-ben kapcsolódott be a Zuglói Kör munkájába, 1967-től pedig tanulmányutakon képezte magát. Európa számos városában megfordult, tanult Párizsban, Londonban, Madridban, Bécsben, Kölnben, Prágában, Amszterdamban, Rómában, Velencében és Firenzében is. Alkotásai 1980 óta több csoportos és egyéni kiállításon szerepeltek, műveit a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében őrzik. 2004-ben költözött vissza Gyöngyöspatára, és jelenleg is ott él és alkot. A róla elnevezett gyöngyöspatai galériában, akár a művész személyes kalauzolásával, bárki megtekintheti csodálatos alkotásait.

Idén a díjazottak között szerepelt Korsós Judit, Lola előadóművész is, akit a címre Tóth Csaba, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke terjesztett fel.Heves Megye Közgyűlése „Heves Megye Nagykövete címet” adományozott Kun Miklós történész, egyetemi tanár, Szovjetunió- és Oroszország-szakértő részére is.