Jövőre sem emelkednek a Gyöngyöspatán fizetendő helyi adók – így döntött a város képviselőtestülete legutóbbi ülésén.

Több energiát kell fordítani a következő időszakban az eddig be nem fizetett adók behajtására, határozta el a grémium Gyöngyöspatán az idei évről szóló adóügyi beszámoló áttekintése után. A képviselőtestület döntése alapján 2015-ben nem emelkednek a helyi adómértékek, és új adót sem vezetnek be – számolt be a napirendek eredményéről Hevér Lászlóné polgármester.

Az új közkifolyó-rendelet alapján a közkifolyók háztartási célú használata - természetesen ahol nincs a víz bevezetve - ingyenes, ám az egyéb használatot - autómosás, öntözés, építkezés – ezentúl egy formanyomtatvány segítségével a polgármester jogosult engedélyeztetni. 

A Roma Nemzetiségi Önkormányzattal most megkötött együttműködési megállapodás mellé a kisebbségi önkormányzat által szervezett fejlesztőprogramokat – tanulási felzárkóztatás, baba-mama-program - is támogatásukról biztosították a képviselők. Ebből az ötvenezer forintból a kezdeményezésben részt vevők eszközeit lehet fedezni. Mint elhangzott az ülésen, érdemes lenne pályázati lehetőség megnyílása esetén tanodát alakítani a településen. Az önkormányzat támogatja a gyöngyösi kórház alapítványát is egy újszülötteket segítő eszköz megvásárlásában – tájékoztatott Hevér Lászlóné.