Gyöngyöspata egyik fő ékessége, a műemlék templom felújítására gyűjtöttek az idei Keresztény Bálon a helyi egyházközség szervezésében.

A felújítás terveinek öt és fél millió forintra becsült elkészítését szeretnék finanszírozni a jótékonysági bevételből. Utassy Vilmos esperes-plébános elmondása alapján már a tavalyi bálon is ezt a támogatási fő célt határozták meg maguknak az egyházközségen belül.

https://www.youtube.com/watch?v=Qxt5bHZ9TmM 

Ezúttal is több százezer forint gyűlt össze a mintegy 400 főt megmozgató jótékonysági est során, amelyet évről évre már a hatodik alkalommal sikerült megrendezni. Az eseményen fellépett a Virtus Kamara Táncegyüttes, a Gyöngyöspatai Pávakör, Felföldi Máté és barátai, valamint a Fortuna Akrobatikus Rock And Roll Tánc-Sport Egyesület.

A XIV. századi Kisboldogasszony-templomot – amelyben a turisták által is igen kedvelt Jessze-oltár látható - legutóbb a múlt század hetvenes éveiben újították fel – emlékeztetett Hevér Lászlóné polgármester. Azóta a Szent-Mihály-oltár feletti boltozat megrepedt, a kerengő veszélyessé vált, a járófelületeket fel kellene újítani és pereg a homlokzat is. Éppen ezért az önkormányzat is mindent megtesz a hamarosan nyíló pályázati lehetőségek kihasználásáért a templom rendbetétele érdekében – vázolta fel a polgármester.