Az alapítvány 2010-ben alakult gyöngyöspatai szülők kezdeményezésére. Az alapítvány elsődleges célja családi és gyermeknapok szervezése, az egész napos rendezvény lebonyolítása, illetve karácsonykor a „Falu karácsonyfája” felállítása, de rendszeresen támogatja az iskolai és az óvodai rendezvényeket, bálokat, illetve minden gyermekekkel kapcsolatos eseményen jelen vannak, ami a községünkben megrendezésre kerül.

Az alapítványunk minden napi munkájában 14 szülő vesz részt, akik szervezik, megrendezik, felügyelik a programokat. Rendezvényeikkel szeretnék öregbíteni Gyöngyöspata jó hírét, illetve a község lakóinak szórakozását, kikapcsolódását elősegíteni.

Az alapítvány anyagi forrásai jótékonysági bál bevételéből, önkormányzati támogatásból, vállalkozók, illetve szülők anyagi hozzájárulásából származik, gazdálkodását, működését a Kuratórium irányítja, felügyeli.

Elnöke: Tábi Anita, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tagjai: Mészáros Tamás és Tóth László