Az esti programot a gyöngyösi Random Acoustic örömzenélése tette teljessé.

Péntektől vasárnapig a vulkanikus borok a főszereplők Gyöngyöspatán

Pénteken megkezdődött Gyöngyöspatán a VI. Vulkanikus Borok Fesztiválja eseménysorozata. A délutáni programok sorát Molnár László helyi festőművész saját alkotásaiból összeállított galériájában tartott tárlatvezetése, illetve Molnár Károly templombemutatója nyitotta. Utóbbi során az érdeklődők megismerkedhettek a helyi Kisboldogasszony templommal és annak világszinten is egyedülálló Jessze-oltárával. Ezt a programot a templomban St. Martin előadóművész, zeneszerző koncertje követte. Este a pályázati ötletek alapján azon frissiben Széleskedvű Rendezvényház névre keresztelt, közelmúltban átadott új rendezvényközpontban mátrai és burgenlandi kékfrankos borok fajta-megmérettetése zajlott kóstolóval, valamint Hebenstreit Ádám, a budapesti Drop Shop Borbár és Borszaküzlet frontembere szórakoztató, informatív előadásával. Az esti programot a gyöngyösi Random Acoustic örömzenélése tette teljessé.

A hétvégén folytatódnak a programok. Szombaton a szervező pincészetek a Kárpát-medence területéről érkezett, szintén vulkanikus területeken gazdálkodó vendégborászokkal karöltve várják a látogatókat. A nevezetes hétsoros pincedombon, mely a rendezvény állandó helyszíne, a patai házi borászatok is kitárják pincéjük ajtaját a vendégek előtt, s kínálják a nagykereskedelemben nem kapható boraikat, ízletes palóc ételeiket. Majd 11 órakor többek között pincepörkölt főző fesztivál is kezdődik. A nap során koncertekre, este pedig tűzzsonglőr bemutatóra is sor kerül. 

Vasárnap sok más mellett palóc reggeli gyanánt kolbászos lecsóval, patai rétesekkel, palackozott vulkanikus borok vásárával, továbbá vezetett Várhegy-túrával, valamint Báder Ernő és cigányzenekara templomkoncertjével, illetve autentikus patai táncházzal várják a vendégeket.