2022. április 3-án országgyűlési képviselők választására és ugyanezen a napon országos népszavazásra kerül sor.

 

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk!

 

2022. április 3-án országgyűlési képviselők választására és ugyanezen a napon országos népszavazásra kerül sor.

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek legfontosabb feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, valamint a pártatlanság érvényesítése.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait és a póttagjait a képviselő-testület választja meg, a tagok ezt követően esküt illetve fogadalmat tesznek. A bizottsági tagok oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, továbbá a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Szavazatszámláló bizottságnak az a Gyöngyöspatán állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.

Szavazatszámláló bizottsági tagnak adatlap kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető a Gyöngyöspatai Polgármesteri Hivatalban (3035 Gyöngyöspata, Fő út 65.) vagy letölthető az önkormányzat hivatalos honlapjáról itt.

Kérjük, hogy a kitöltött adatlapot 2022. január 31-ig juttassa el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a Polgármesteri Hivatalba.

Kérem a tisztelt gyöngyöspatai választópolgárokat, hogy jelentkezésükkel segítsék a választások sikeres lebonyolítását!

 

Gyöngyöspata, 2022. január 19.

 

dr. Balogh-Pap Orsolya sk.

A Helyi Választási Iroda vezetője