VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK

Tisztelt Választópolgárok!

A 2016. október 2-ára kitűzött országos népszavazással kapcsolatban az alábbiakat teszem közzé.

A Gyöngyöspatai Helyi Választási Iroda címe, elérhetőségei:
3035 Gyöngyöspata, Fő út 65.
Telefon: 37/364-111, Fax: 37/364-111/36
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Helyi Választási Iroda vezetője: dr. Sándor Balázs jegyző

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján a mozgóurna, illetve átjelentkezési kérelmek vonatkozásába is tájékoztatom Önöket.

A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt gátolt választópolgár nyújthatja be.

Mozgóurna iránti kérelmet személyesen, levélben, ügyfélkapun, vagy a választások hivatalos honlapján keresztül lehet benyújtani 2016. szeptember 30-án 16.00 óráig a Helyi Választási Irodához, azt követően 2016. október 2-án 15.00 óráig a Szavazatszámláló Bizottsághoz.

A mozgóurnát a választópolgár kérheti a lakcímére, vagy a lakcíme szerinti szavazókörben lévő bármely címre, illetve, ha átjelentkezéssel szavaz, akkor a település területén található bármely címre.

A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár
a) nevét,
b) születési nevét,
c) születési helyét,
d) anyja nevét,
e) személyi azonosítóját.

Fentieken túl a kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár szavazókör területén lévő tartózkodási helyét, ahova a mozgóurna kivitelét kéri, ha az a magyarországi lakcímétől eltér, valamint a mozgóurna-igénylés okát.


Az átjelentkezésre irányuló kérelmet az a lakcíme szerinti szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár nyújthatja be, aki a szavazás napján Magyarország területén, de a magyarországi lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik.

Az átjelentkezésre irányuló kérelmet személyesen, levélben, ügyfélkapun, vagy a választások hivatalos honlapján keresztül lehet benyújtani 2016. szeptember 30-án 16.00 óráig a Helyi Választási Irodához.
A kérelmet maga a választópolgár személyesen akár a lakóhelye, akár a bejelentett tartózkodási helye szerint illetékes Helyi Választási Irodához is benyújthatja.

A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár
a) nevét,
b) születési nevét,
c) születési helyét,
d) anyja nevét,
e) személyi azonosítóját.

A kérelemnek tartalmaznia kell még annak a településnek a megnevezését is, ahol a választópolgár szavazni kíván.


Gyöngyöspata, 2016. szeptember 8.                                    dr. Sándor Balázs sk.
                                   Helyi Választási Iroda vezetője