A 2014-ben felállt városi grémium egyik első és legfontosabb célkitűzése volt a sportadottságok fejlesztése.

Az esőveszély miatt korábban elmaradt városi majálist pótolta Gyöngyöspatán a Péter-Páli Juniális nevű rendezvény, mégpedig nem is akárhogyan.

Az időjárásra nem lehetett panasz, s az épp most avatott, felújított sportöltöző udvarán, illetve a sportpályán sokan voltak kíváncsiak a sportos bemutatókra, a helyi csapat éremátadójára, helyi tehetségek bemutatkozására, Kovács Bálint fotókiállítására, a birkózókra, a hagyományőrzőkre, a játékos vetélkedőkre vagy például a főzőversenyre. Arrafelé jártak a veteránautók, nyitva volt Molnár László galériája, volt hímzéskiállítás és könyvbemutató is a nap folyamán.

Az öltöző avatóján köszönetet mondó Szabó Róbert, a megyei közgyűlés első embere kiemelte: megyegyűlési elnökként, a területfejlesztési források döntnökeként is gyakorta találkozott az elmúlt években Gyöngyöspata beadott pályázataival, a település tehát meglátása szerint igyekszik élni minden kínálkozó támogatási lehetőséggel.

Arra is felhívta a figyelmet: e sportfejlesztés is mutatja, hogy a „stadionozás” jellegű bírálatok elrejtik az emberek szeme elől az ehhez hasonló kisebb sportcélú beruházásokat, márpedig egészségünket védjük a sporttevékenységgel.

Pálosi Györgyné önkormányzati képviselő pedig arra emlékeztetett beszédében: a 2014-ben felállt városi grémium egyik első és legfontosabb célkitűzése volt a sportadottságok fejlesztése, mára újra futballcsapata van Gyöngyöspatának.

A fiatalok pedig ma már egy megújult öltözőben, modernebb körülmények között készülhetnek a mérkőzésekre.