A Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) elnöke Farkas János, elnökhelyettese: Baranyi György, képviselő: Farkas Krisztián. Célunk elsősorban a bűnözés megállítása, iskolás gyermekeink átnevelése és pozitív irányba elmozdulás a kisebbségi és többségi lakosok között és jó viszony ápolása a nagy önkormányzattal.

Már elkezdődött egy programunk az iskolán belül, minden hétfőn 16-17.45-ig. Mindnyájunk közös érdeke, hogy visszaállítsuk a város és az iskola jó hírnevét, minél több többségi lakos visszanyerje a bizalmunkat, és visszahozzák gyermekeiket iskolánkba. Célunk, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk minden gyöngyöspatai polgárral.

Ezúttal köszönöm meg mindenkinek a pozitív hozzáállását. Türelmet kérünk, hiszen Önök is tudják, hogy máról holnapra nem tudjuk megvalósítani ezt a programot, ehhez időt kérek mind a kisebbségtől, mind a lakosságtól, hisz mindannyiunknak lojálisnak kell egymással szemben lennünk.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Gyöngyöspatán működő civil szervezetekkel együttműködési megállapodást köthessünk közös pályázatok érdekében, hogy munkahelyet tudjunk teremteni minden gyöngyöspatai lakos számára. 2015 januárjában az RNÖ közmeghallgatást fog tartani, amelyre minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

Tisztelettel:

Farkas János, a Gyöngyöspatai RNÖ elnöke