Tárogatóművészek is megszólaltatták ott a hangszerüket.

A hagyományokat követve patai toronyzenével fogadták az V. Tárogatós Világtalálkozó résztvevőiből álló Nemzetközi Tárogatós Együttes művészei az idei gyöngyöspatai tárogató-est vendégeit.

Egy óra messzire hallható, változatos toronymuzsika után héttől a hangverseny következett a Kisboldogasszony-templomban, műsoron háromféle műfajjal: történelmi zenével, népzenével, kortárs zenével, s a külföldi művészek is sorra mutattak be magyar zenei műveket.

 

- Nagy öröm, hogy a tárogatósok továbbra is megbecsülik Gyöngyöspatát, értékelik templomunk egyedülálló akusztikáját, méltányolják vendégszeretetünket.

- Öröm, hogy továbbra is ott lehetünk e ritka, de annál értékesebb zenei stílus szakmai térképén, igyekszünk jó házigazdák lenni a következő években is – köszöntötte a muzsikusokat és a műfaj kedvelőit Hevér Lászlóné polgármester.

 

 

Honi, felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és amerikai muzsikusok is játszottak Gyöngyöspatán ezen az estén. A rendezvény ingyenes volt, de adományokkal lehetett segíteni az est kiemelt célját, II. Rákóczi Ferenc szülőháza, a Borsi kastély felújítását.