A karriernapra várják az álláskeresőkön kívül a középiskolásokat, egyetemistákat, pályakezdőket is.

A Heves Megyei Önkormányzat vezetésével - konzorciumi együttműködésben a Heves Megyei Kormányhivatallal, a  Heves Megyei Önkormányzati Hivatallal, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. – vel, és a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. – vel - „Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyei foglalkoztatás fellendítésére” című pályázatot valósít meg. A program legfontosabb célja a munkanélküliek visszavezetése a munkaerő-piacra, továbbá a  Kormányhivatalnak, Önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak, és a civil szféra képviselőinek összefogása a gazdaság és a munkaerő-piac fellendítése érdekében.

A Paktum-projekthez csatlakozó szervezetként a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik legfontosabb célja, hogy támogassa a munkaadók és munkavállalók könnyebb egymásra találását.

Ehhez kapcsolódóan 2017. november 7-én megrendezésre kerülő „Enyém a pálya! Állásbörze és Karriernap” elnevezésű rendezvényről szeretném Önt tájékoztatni és egyben tisztelettel kérem segítségét a település lakosságának értesítésében.

Rendezvény időpontja: 2017. november 7.  10:00 – 16:00 óráig

Rendezvény helyszíne: EKE Rendezvényterem – Eger, Bartók tér 4.

Rendezvény témája: Kiállítás – Karrier tanácsadás –Előadások Álláskeresők, középiskolások, egyetemisták, pályakezdők, pályamódosítók részére

Az egész napos rendezvény egyrészről kiállítás, ahol a Heves megyei munkáltatók saját standjukon lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen vehessék fel a kapcsolatot az érdeklődő leendő munkavállalóikkal. Másrészről karrier tanácsadás, ahol az előadói sarokban folyamatosan előadások hangzanak majd el álláskeresés, önéletrajzírás, karriertervezés, önmegvalósítás témakörében. Az egész napos rendezvény alatt a látogatóknak lehetőségük lesz arra, hogy a helyszínen elkészíthessék fényképes önéletrajzukat, vagy akár próbainterjún is részt vegyenek. Itt következmények nélkül kérdezhetnek a HR-esektől, kérhetnek személyes tanácsot.

 

Kiállítók:
1. Aventics Hungary Kft.
2. Éden Panzió
3. Gyegép Kft.
4. Hesi Kft.
5. Hevesi Mezőgazdasági Gépgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
6. Hotel Korona
7. Johnson Electric Hungary Kft
8. LAJOS A FAIPAROS BT.
9. Mátrai Erőmű Központi Karbantartó Kft.
10. Mátrai Erőmű Zrt.
11. Mátrametál Kft.
12. Sanatmetal Kft.
13. SBS Szerelő Javító és Szolgáltató Kft.
14. Schoen + Sandt Hungary Gépgyártó és Szolgáltató Kft.
15. Seissenschmidt Precision Components Kft.
16. Tobroco Machinery Kft.
17. ZF Hungária Kft.
18. Heves Megyei Kormányhivatal – Foglalkoztatási Főosztály
19. Diák- Center Iskolaszövetkezet

A karriernapra várják az álláskeresőkön kívül a középiskolásokat, egyetemistákat, pályakezdőket is, hisz diákmunkával, gyakornoki pozíciókkal, és duális képzéssel kapcsolatban is kínálnak lehetőséget a kiállító cégek, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya továbbképzési lehetőségekről, támogatási programokról is tájékoztatja az érdeklődőket.

 

A szakmai előadásokon keresztül a látogatók megtudhatják, hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, hogyan írjanak önéletrajzot, hogyan adják el magukat leendő munkavállalójuk részére. A felkészítéssel megelőzhető a bizonytalanság, az interjúk során keletkező feszültség, a próbainterjúk és személyes kapcsolatok révén a leendő munkavállalók önbizalomra tehetnek szert.

 

Külön kiemelném, hogy a rendezvényre – regisztrációhoz kötött - ingyenes buszjárat is közlekedik majd 3 irányból, amely útvonalakról a HKIK honlapján lehet tájékoztatást kapni az alábbi linken

http://allasborze.hkik.hu/ingyenes-buszjaratok/

 

További információ:  http://allasborze.hkik.hu/