Komoly évfordulónál tart a hagyományőrző csoport.

„Pávakör” néven alakult meg a csoport Szeghalmi Ági vezetésével. Jelenlegi létszámunk 17 fő, 11 nő, 1 iskoláskorú, 5 férfi, közülük egy iskolás. Szakmai vezetőnk Némethné Süveges Zsuzsa, aki idestova negyven éve tanítja a csoportot. Versenyekre a csoport Egerbe jár rendszeresen, itt évente három nagy fesztiválon veszünk részt: tavasszal a Ködellik a Mátra, nyáron az Aranypávás Csoportok Találkozója, ősszel az évzáró Palóc Gála a soros. Csoportunk két évente minősítő bemutatkozáson is részt vesz, ahol szakmai zsűri minősíti a színvonalunkat. Eddig minősítésünk »Arany« fokozatú volt. Többször is részesültünk az Arany Páva-díjban, a csoport legnagyobb elismerése pedig az Arany Páva Nagydíj, 2014. augusztusában értük el.

Mivel nonprofit szervezetként működünk, szinte csak támogatásokból gazdálkodunk. A legnagyobb támogatónk Gyöngyöspata Város Önkormányzata, itt szeretnénk nekik köszönetet mondani. További fontos támogatónk még a Havas Gazda Szövetkezet, Molnár Károly és Deák Ilona. Az idén tizennégy alkalommal léptünk fel, vettünk részt különböző rendezvényeken:

01.30. Gyöngyöspata, Keresztény Bál

02.20. Gyöngyöspata, Vadászbál

02.22. Gyöngyöspata, az Idősek Klubja átadása

04.20. Gyöngyöspata, helyi étkek készítése

04.29. Gyöngyöspata, Nyugdíjasklubok gyűlése

05.09. Gyöngyös, XIX. századi Piac

06.11. Eger, Ködellik a Mátra fesztiválon

06.25. Gyöngyöspata, Múzeumok Éjszakája

07.02. Gyöngyöspata, Palóc Napok

07.03. Gyöngyöspata, Windberg település fogadása

08.20. Gyöngyös, Szent Bertalan-templom, kenyérszentelés

08.21. Kál, avatóünnepség Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel

08.28. Eger, az Arany Pávás csoportok találkozója – különdíj

09.24. Gyöngyöspata, Vidéki Ízek Fesztiválja

Felhívás

A Gyöngyöspatai Népdalkör szeretné hagyományait továbbadni a fiatal korosztálynak. Kéthetente énekfoglalkozásokat szervezünk nagycsoportos és alsó tagozatos gyermekek számára. A foglalkozások vezetője: Maka Csabáné Ágnes és Borik Ildikó. Minden érdeklődő gyermeket szeretettel várunk. 

A foglalkozások a könyvtárban lesznek. Jelentkezni ott lehet személyesen Maka Attilánénál, vagy a többi könyvtárban dolgozó munkatársnál. 

Szeretettel várjuk az érdeklődő gyermekek jelentkezését!

Fotó: pavakor