A tankerület részleges belső felújítást nyert el, az önkormányzat pedig energetikai beruházást.

Fehérből kellemes meleg árnyalat, új feliratok és vonzóbb környezet: alaposan megújult a patai Nekcsei Demeter Általános Iskola, a város egyik településképileg is szembetűnő, központi épülete tornacsarnokostól és uszodástól.

Két beruházás készült el egyszerre Gyöngyöspatán, összesen több mint 240 millió forintból.

Szebbek lettek tantermek, nyílászárók és a hőszigetelés, folyosók, megújult a tornaterem tetőszigetelése, az intézmény modern taneszközökkel bővült és napelemes rendszert is kapott. 193 millió az épületenergetikai projekt, közel 50 a belső felújítás támogatása.

A Hatvani Tankerületi Központ vezetője, Horváth Márta az ünnepélyes átadón elhangzott beszédében felhívta a figyelmet, a megfelelő szakmai munkához megfelelő infrastrukturális háttér szükséges. Mint mondta, az iskola továbbra is egy második otthon, ahol sok időt töltenek a gyermekek.

A tankerület 42 intézményének megújítására több pályázati lehetőség is van, egyetlen projekt kapcsán 18 bázis korszerűsödhetett a térségben. A gyöngyöspatai eset azért különleges, mert az önkormányzattal összefogva két projektet is vihettek, vetette fel, majd megköszönte az önkormányzat, a parlamenti képviselő, a polgármester és a kivitelezők munkáját is, plusz a tanulók és a pedagógusok türelmét a felújítás idején.

Hevér Lászlóné polgármester arról beszélt, ez a nap egy különleges esemény, a testület fennállása óta ez a legnagyobb szabású projekt. Az önkormányzat az épület és a tornacsarnok tulajdonosa és a fenntartó szándéka egybeesett 2015 környékén abban, hogy fel kell újítani a patai iskolát.

A szándékhoz megfelelő pályázati kiírás is társult, de ehhez sokak munkája kellett összehangolt figyelemmel, ezért lehet most ünnepelni. A tankerület részleges belső felújítást nyert el, az önkormányzat pedig energetikai beruházást.

A térséget a Parlamentben képviselő Horváth László szerint végre lekerülnek az építési terület feliratok, de az építkezés folytatódik, hiszen az iskola az élet legfontosabb építési területe.

- Az iskolákban a jövőt építik, az iskola teszi otthonná a lakóhelyet, és teremt kötődést a településhez. Ezért is küzdünk minden erőnkkel a vidéki iskolák megmaradásáért és fejlődéséért. A beruházások sikerrel zárultak, de a munka folytatódik: a jövő építéséhez is erőt és elszántságot kívánok Gyöngyöspatának! - szögezte le a képviselő.