Gyöngyöspata arculatváltása megkezdődött.

Már két buszváróhely is arculatot váltott Gyöngyöspatán, és Hevér Lászlóné polgármester közlése szerint a folyamat folytatódik, csak előtte le kell egyeztetni a pontos részleteket. Mindenesetre a Városháza előtti egyik buszmegálló néhány hónappal ezelőtt az eddigi fémpáncél helyett új faborítást kapott, ezzel előnyösebb képet mutat.

Az ennél szembetűnőbb, fafaragásokkal díszített buszvárók kialakítása már el is kezdődött, a mester az utolsó simításokat végzi a felső buszfordulónál készülő új építményen. Ablaka nem lesz, nehogy kitörjék, az érkezőket impozáns felirat fogadja: latinul a „Borban az igazság” mondás szerepel rajta a város neve alatt. Szőlőfürtök is készültek a faragványok közé.

A buszvárók elkészítésére megállónként mintegy egymillió forintot áldoz az önkormányzat, remélve, hogy a rongálók sem teszik tönkre a látványt.

Közben ötezer tőnél több virág is a közterületeket díszíti ezen a nyáron, van, amely vásárolt, de van, amely saját termesztésű növény. A város Gyöngyös felőli végén levendulát és rózsát ültettek, a városközpontban a hídtól egészen a Városházáig szinte egybefüggő virágmező vonzza a szemet.

A növényeket a közmunkások tartják formában, s odafigyelnek a locsolásra is, hogy sokáig bírják a forróságot – tudtuk meg Hevér Lászlónétól.

A szépséget pedig a hagyományosan évente megrendezett Mátrai Festőtábor vendégművészei is általában észreveszik, s szerencsés esetben festményeiken, rajzaikon örökítik meg az utókornak. Ez annál is inkább fontos kérdés, mert Gyöngyöspata jövő évi falunaptárát várhatóan az itt született alkotások színesítik majd.

A többi a művészeken múlik, a táborzáró kiállítás augusztus ötödikén lesz bárki által látogathatóan közszemlére téve – erről már Bernáth Magdolna, az esemény szervezője mesélt.