Eljárásrend.

 

ELJÁRÁSREND

Gyöngyöspata Háziorvosi Szolgálat működési rendjének változásáról

 

 

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA VESZÉLYHELYZETET LÉPTETT ÉLETBE HATÁROZATLAN IDEIG

a

Koronavírus fertőzés terjedésének megelőzése céljából

 

 

Elsődlegesen irányadók Magyarország Kormánya az EMMI szakállamtitkársága, az Operatív Törzs és a szakhatóságok által kiadott állásfoglalások, járványügyi teendők! Ezek alapján az alábbiakat rendelem el saját hatáskörömben háziorvosként!

 

Cél: a járvány megelőzése és terjedésének kivédése, az egészségügyi személyzet-beteg, beteg-egészséges személy, beteg-beteg személyes találkozások, vagyis a fertőzés átadás lehetőségének csökkentése!

 

 

 1. Beteg és hozzátartozó a rendelő egész területén csak a kiírt rendelési időben tartózkodhat, előtte és utána a rendelő ajtó zárva lesz!

 2. Amennyiben valaki koronavírus fertőzöttnek gondolja magát, kérjük telefonon, vagy e-mailben jelentkezzen

 3. Minden munkanapon elérhetőségünk reggel 8 óra és 16 óra között az ismert:

37/564-013 valamint egy új 37/564-012-es telefonszámon, sürgős esetben a 30/911-6211-es mobilszámon.

illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen

 1. Ha koronavírus fertőzésre van gyanú, kérjük maradjanak otthonukban, semmi esetre se kockáztassák betegtársaik egészségét a rendelőben való megjelenéssel. Haladéktalanul hívják rendelőnket, vagy hívják az NNK által kiadott zöld számot, ahol tájékoztatást kapnak:

06-80-277-455, 06-80-277-456

 1. Koronavírus fertőzés gyanúval történő jelentkezés esetén rögzítjük a hívó nevét és a hívó fél telefonszámát, valamint a hívás időpontját! Ugyanezeket az adatokat kérjük megadni e-mail-ben is, ha ezt használják kapcsolatfelvételre!

 2. A rendelés menetében való változások: Minden rendelői megjelenés előtt telefonos bejelentkezést tartunk szükségesnek, így tudjuk minimálisra csökkenteni az együtt várakozó betegek létszámát! Kivételt kizárólag az sürgős, életveszélyes rosszullétek képeznek!!

 3. Receptek felírása:

  1. A betegek érdekében a rendszeresen szedett gyógyszereknél törekszünk elsősorban az e-receptek felírására, amelyhez elégséges a telefonos egyeztetés. Gyógyszerfelírás esetén, a vészhelyzet fennállásának idejére, eltekintünk a rendelőben történő személyes megjelenéstől.

  2. Kérünk mindenkit, hogy az állandó gyógyszerek felírásásának igényét telefonon keresztül legyen szíves leadni.

  3. Az e-receptre fel nem írható vényeket kizárólag előjegyzés alapján rendelési időben adjuk át!

 4. A halaszthatatlan igazolásokat, táppénzes papírokat, utazási költségtérítés nyomtatványt, stb., bármilyen más dokumentumot, ami orvos-beteg találkozást nem igényel csak előre egyeztetett időpontban adunk ki!

 5. A rendelő takarítására, fertőtlenítésére az ÁNTSZ által kiadott iránymutatás az érvényes. Fokozott felületfertőtlenítéssel, naponta többszöri szellőztetéssel védjük betegeink és az egészségügyi dolgozók egészségét!

 6. Arra kérjük a rendelőben megjelenteket, hogy egymástól távol (1 méterre), ha lehet maszkban tartózkodjanak, a bútorokat, felületeket, tárgyakat csak szükség esetén érintsék! Légúti betegek, amennyire ez lehetséges, orrukat, szájukat takarják!

 7. A mosdókat csak a legszükségesebb esetben használják, majd vegyék igénybe az ott kihelyezett kézfertőtlenítőt!

 8. Vérvétel, vizelet- és széklet- mintavétel, illetve bármilyen diagnosztikus beavatkozás csak indokolt esetben történik, mindig az orvossal történő megbeszélés után végezhető!

 9. Az egészségügyi személyzetnek a rendelőben védőruházat használata kötelező, amelyet a rendelőben elkülönítetten mosunk, fertőtlenítünk!

 10. Az egészségügyi személyzetnek rendelési időben, a betegellátások során sebészeti maszk használata kötelező! A kézfertőtlenítés szabályait szigorúan be kell tartani!

 11. Az otthoni, egészségügyi személyzet által végzett betegápolás, beteglátogatás csak orvosi utasításra vagy az orvossal történt előzetes megbeszélés után lehetséges!

 12. A várakozó létszám növekedése esetén kérjük a pácienseket, hogy a fiatalabbak, mozgásra képes betegek a várótermen kívül várakozzanak, egymástól távol, legalább 1 méterre, vagy későbbi időpontot egyeztessenek!

 13. Minden rendkívüli eseményről javasolt telefonon a fent megadott elérhetőségeken a háziorvost értesíteni!

Ezen rendelkezések visszavonásig érvényesek!


Gyöngyöspata, 2020.03.12. Dr Kecskés Mária

háziorvos