Bemutatták a Jessze-oltárt, a tájházat, a borvidéket, a pincefalut, a Pávakört, a Molnár László Galériát is az alkotók a Duna TV-ben.

Mint már ismert, a kétszázadik, jubileumi adását forgatta épp Gyöngyöspatán az Ízőrzők műsor, s a Filmhétre is ezt a filmet vetítették le áprilisban az ünneplő alkotók a fővárosi Corvin Moziban. A sorozat célja elsősorban házias, tájjellegű ételek bemutatása helybéli, főzni szerető civilek segítségével. Fontos része a műsornak az adott település néprajzi hagyományainak, építészeti, kulturális és természeti értékeinek megismertetése a nézőkkel. Szívesen bemutatja a helyi kézműveseket, a népi kultúrát ápoló táncosokat, zenészeket, énekkarokat is.

A patai adásban patai palóc gulyás készült, tepertős bélessel, kemencés kakaspörkölt kukoricagancával, volt pandurgulyás velőgombóccal, házi krémestortával. Bemutatták a Jessze-oltárt, a tájházat, a borvidéket, a pincefalut, a Pávakört, a Molnár László Galériát is az alkotók a Duna TV-ben.