Támogatókra vár a civil elképzelés.

2017 nyarán egy jó ötletet támogatva eldöntöttük, hogy a Kisboldogasszony templomunk kertjébe szeretnénk egy életnagyságú szobrot elhelyezni,amely a 12 éves Máriát ábrázolja édesanyjával.

Kemenes Gábor atya ajánlotta a solti Kovács Attila szobrászművészt, aki hívő katolikusként örömmel vállalta a feladatot. Jelenleg a munkafolyamat azon fázisában tartunk, hogy elkészült agyagból a szobor élethű mása, ami a zsüriztetésre vár. Ha pozitív az elbírálás, akkor a negatívja mintájára elkészül gipszből. Ekkor tervezünk egy próbaállítást. A rózsák közé tervezve egy kb 1 méter magas talpazatra,ami patai kővel lesz kirakva. Az így elkészült mintadarabról faragja a szobrász fertőrákosi mészkőből.

Az elkészült szobor avatását a búcsúra tervezzük. Hálásak vagyunk az eddigi nagylelkű adományokért, melyeket a templomban lévő szobornál helyeztek el, várjuk  hozzájárulásaikat továbbra is. Szoborjegy vásárlására is van lehetőség, mellyel a hiányzó összeget szeretnénk pótolni. Sohajda Lászlónál vásárolható különböző címletekben.

Minden segítséget köszönünk. A jó Isten fizesse meg nagylelkűségüket!

Sohajda László

 
2018. május 12-én szombaton 15.00 – 20.00 óráig a szobor agyag változata egy ideiglenes talpazaton megtekinthető lesz.