A Gyöngyöspatai Napközi Otthonos Óvoda 1968. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit a település óvodás korú gyermekei előtt. Két csoportszoba, öltöző, mosdó és önálló konyha várta az ovisokat. Közel 10 év után azonban szűknek bizonyult a két csoportszoba, ezért 1975-ben átadásra került a harmadik csoport is, s ettől kezdve minden kisgyermek a korának megfelelő kis-, közép-, illetve nagycsoportba járhatott.

Már ezekben az években is sok szülői támogatására, társadalmi munkára számíthattunk, és így sikerült a füves udvarunkon homokozót, mászókákat, csúszdát felállítani, valamint a felső udvaron KRESZ-parkot kialakítani a gyermekek nagy örömére. 1988-ra ismét szűknek bizonyult épület, így aztán megépült a negyedik csoport is, s a mai napig hangos gyerekzsivaj tölti meg ezt a négycsoportos óvodát. Az eltelt több mint négy évtized alatt már a kezdő óvodások gyermekei is kirepültek az óvoda falai közül. Szülői támogatással a csoportszobák bútorait esztétikusabbakra cseréltük, a polcokat képesség- és készségfejlesztő játékokkal töltöttük fel, az udvari játékokat kibővítettük és biztonságosabbakká tettük.

Az itt dolgozókkal egyetértésben úgy érezzük, hogy óvodánk jó irányba halad, megfelelő nevelő-oktató munka folyik falai között. Büszkék vagyunk 40 éves óvodánkra, s azon munkálkodunk, hogy megőrizzük és tovább öregbítsük jó hírnevét!

Bereczné Tárnoki Ilona