Néhány fontos rendeletmódosítás és támogatott civil szervezetek.

Április végi soros ülésén két ponton változtatta meg a testület a fiatalok első lakáshoz jutásához szolgáló támogatási rendeletét. Mostantól már nem kifejezetten a rászorulókat, hanem általában véve a letelepedni vágyó fiatalokat támogatják, s az igénylés utáni első képviselő-testületi ülésen döntést is hoz a támogatásról a grémium.

Az idei évre is kapnak támogatást a helyben működő civil szervezetek és civil tevékenységek. Félmillió jut a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat helyi rendezvényéhez való hozzájárulásra. 450.800 forintot kap a Népdalkör, 585 ezret a Patai Gyermekekért Alapítvány, félmilliót a Baráti Kör s a polgárőrök 762 ezret. A tavalyi tevékenységükről is beszámoltak a civil szervezetek, ezeket is jóváhagyta a képviselő-testület.

Újabb pályázatot nyújt be az önkormányzat a már nyertes külső energiahatékonysági felújítás után a Művelődési Ház tekintetében: most a belső felújítás a téma, mintegy 12 millió forint értékben. Rendbeteszik az alsó lépőburkolatokat, a színpad és a nézőtér egy részének felújítása is megoldódhat, ha nyer a beadvány.

Egy másik beadandó belügyminisztériumi pályázat útfelújításra szolgál több, mint 16 millió forint értékben: a 48-as út felújítása a járdával és a csapadékvíz-elvezetéssel együtt a kitűzött cél, az önerő közel 2 és fél millió forint nyertes pályázat esetén.

Egy kisebb méretű, elhanyagolt állapotú önkormányzati szántó értékesítéséhez is hozzájárult a patai grémium, majd június 4-én hétfő este hatra hívta össze az éves települési közmeghallgatást, s a patai ovi megkapta az egységes óvoda-bölcsőde helyett az óvoda és bölcsőde hivatalos besorolást. 22 patai iskolás pedig támogatást kap zánkai iskolai Erzsébet-táborozásához, amennyiben nyer az iskola táborpályázata is.