A 385/2014. (XII.31.) Korm. rendelet értelmében a zöldhulladékot a képződés helyén elkülönítetten, az erre a célra szolgáló edényben kell gyűjteni. A rendelet nem ad lehetőséget arra, hogy a zöldhulladékot ömlesztett formában helyezzék ki a közterületre, azt a gyűjtőedényben, zsákban vagy a nagyobb ágakat (átmérő 5-6 cm-nél nem nagyobb és 1 méternél nem hosszabbak) összedarabolva és összekötve kell átadni a közszolgáltatónak elszállításra.

GYÖNGYÖSPATA

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÜTEMTERV 2018.


Tisztelt Ügyfelünk!


Az NHSZ Észak-Kom Nonprofit Kft. tájékoztatja, hogy a rendszeres hulladékszállításon kívül az alábbi szolgáltatásokat nyújtja Önnek. Lomtalanítás, szelektív hulladék és zöldhulladék gyűjtés. Az Önök településén a gyűjtést az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. végzi. Kérjük, hogy a tájékoztatónkat olvassa át figyelmesen. A mellékelt tájékoztatót elhelyeztük partnerünk honlapján is a www.nhszgyongyos.hu oldalon, így az a későbbiekben is elérhető lesz, illetve ügyfélszolgálatunkon is kérhet tájékoztatást (Gyöngyös, Kenyérgyár út 19.).


házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés


Milyen típusú hulladékok kerülhetnek a szelektív- kukákba, zsákba?

Papírhulladék

- vegyes újságpapír, szórólapok

- a nagyobb kartondobozokat kérjük a gyűjtőnapokon az edény mellé helyezni


Fémhulladék

- italos dobozok (sörös doboz, üdítős doboz, stb.)

- konzervdobozok (kimosva!)


Műanyaghulladék

- műanyag (PET) italos palack, laposra taposva!

- fóliák (szatyrok, nylonzacskók, zsugorfóliák, stb)

- flakonok kiöblítve (kozmetikai és tisztítószerek flakonjai)

Milyen típusú hulladékok NEM kerülhetnek a szelektív- kukákba, zsákba?

Papírhulladék

- ételmaradékkal szennyezett papírok, szalvéták, zsebkendő, egészségügyi betétek, nadrágpelenkák


Műanyaghulladék

- joghurtos- és tejfölös poharak, margarinos csészék, kekszes és csokoládés zacskók, vákuumcsomagolt felvágottak tálcái, rekeszek, vödrök, gyerekjátékok, hungarocell, ételmaradékkal szennyezett nejlonzacskók, különféle műanyag használati tárgyak.


FONTOS!

Az üveghulladék gyűjtése továbbra is a közterületen található „ÜVEG” feliratú szelektív gyűjtőedényben történik.

Ha a tartály a szelektíven gyűjtött hulladék mellett kommunális hulladékot is tartalmaz, úgy cégünk a szelektív gyűjtőtartályba elhelyezett hulladékot kommunális hulladékként hulladékkezelésre szállítja el, és a kommunális hulladék kezelésének díját kiszámlázzuk.

A begyűjtött hulladékot az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. telephelyére szállítjuk, ahol anyagfajták szerint szétválogatjuk.


Szelektívhulladék gyűjtési időpontok


2018. február 23.

2018. június 15.

2018. október 5.

2019. január 25.

2018. március 23.

2018. július 13.

2018. november 2.


2018. április 20.

2018. augusztus 10.

2018. november 30.

2019. február 22.

2018. május 18.

2018. szeptember 7.

2018. december 28.


Amennyiben Ön is él a szelektív hulladékgyűjtés e lehetőségével, nagymértékben hozzájárul a környezet védelméhez, illetve a környezettudatos életmód népszerűsítéséhez.


LOMTALANÍTÁS


Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a lomtalanítást az alábbi módon végzi az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft.. A közterület rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a lomtalanítás nem előre meghirdetett napokon, hanem a lakosok egyéni igénybejelentése alapján, előre egyeztetett időpontban végezzük el. A lomtalanítást igénylő ügyfelünk az alábbi elérhetőségeken kérheti a szolgáltatást. A házhoz menő lomtalanítás évente 1 alkalommal igényelhető.


Bővebb tájékoztatást kérhet és a szolgáltatás igénybevételét jelezheti a 06-37/311-894 (34 mellék) telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A lomtalanítás időpontja akkor tekinthető véglegesnek, amikor írásban vagy telefonon visszaigazoljuk az időpontot.

Lomtalanításkor kihelyezhető hulladékok:


Olyan szilárd hulladék, amelyek nem helyezhetők el a kukában, valamint a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl.: bútorok, kerti bútorok, játékok, rongyok). Kérjük, hogy a kisebb méretű lomokat bekötözött zsákokba gyűjtsék össze a könnyebb szállíthatóság érdekében.


Lomtalanításkor NEM kihelyezhető hulladékok:


kommunális hulladék

építési törmelék

gumiabroncs

szelektíven gyűjthető hulladékok (újságpapír, kartonpapír, üveg, műanyag palackok, sörös doboz)

zöldhulladék

elektronikai cikkek

veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékok (pl.: festékek, lakkok, olajok, akkumulátorok, vegyszerek)

valamint minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyeztetheti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.


Zöldhulladék gyűjtés


A 385/2014. (XII.31.) Korm. rendelet értelmében a zöldhulladékot a képződés helyén elkülönítetten, az erre a célra szolgáló edényben kell gyűjteni. A rendelet nem ad lehetőséget arra, hogy a zöldhulladékot ömlesztett formában helyezzék ki a közterületre, azt a gyűjtőedényben, zsákban vagy a nagyobb ágakat (átmérő 5-6 cm-nél nem nagyobb és 1 méternél nem hosszabbak) összedarabolva és összekötve kell átadni a közszolgáltatónak elszállításra.


AZ ÖMLESZTVE KIHELYEZETT ZÖLDHULLADÉKOT NEM SZÁLLÍTJUK EL!


Az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft ügyfélszolgálatán vásárolható, illetve bérelhető erre a célra zöldhulladék-gyűjtő edény. Kérjük, hogy a közterületek tisztaságának megóvása érdekében, a zöldhulladékot csak az ütemtervben megjelölt napokon helyezze ki REGGEL 7 ÓRÁIG oly módon, hogy az a jármű és gyalogosforgalmat ne akadályozza, valamint a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen. Kérjük, hogy egyéb hulladékot (kommunális hulladék, papír, műanyag, veszélyes hulladék) ne tegyen a zöldhulladék közé, mert az akadályozza az újrahasznosítást.


Zöldhulladék gyűjtés időpontjai

2018. április 5.

2018. július 5.

2018. október 4.

2018. május 3.

2018. augusztus 9.

2018. november 8.

2018. június 7.

2018. szeptember 6.Információ:


Ügyfélszolgálat nyitvatartása:


NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. Hétfő: 8.00-16.00

3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 19. Kedd: 8.00-16.00

Tel: +36/37/311-894 Szerda: 8.00-20.00

Fax: +36/37/500-281/32 Csütörtök: ZÁRVA

www.nhszgyongyos.hu

Péntek: 8.00-16.00